DONES

TALLERS PER A DONES (+18)  

En aquesta secció trobareu una sèrie d’activitats adreçades a dones de totes les edats, amb l’objectiu de potenciar l’autoestima, l’autoconeixement, el projecte vital propi i les xarxes de dones. En aquests tallers, a més de la part formativa,  introduïm tècniques corporals i eines terapèutiques i de treball en grup.

 

Tastet d’apoderament: re-apropiem-nos del nostre desig

Aquesta és una activitat per a dones reals, plenes d’experiències i de saviesa. El taller potencia l’autoconeixement, la consciència corporal, la connexió amb el propi desig, la cura d’una mateixa i la xarxa d’afectes, per a enfortir l’autoestima i així trobar claus per l’apoderament.

El riu de la vida: Biografies de dones

Aquesta activitat creativa i vivencial s’adreça a dones que vulguin mirar-se i descobrir-se, revisant la pròpia vida per a explicar qui són ara. Farem breus biografies de les dones participants a través del dibuix i el color, amb un punt de vista positiu i optimista.

Les dones diem prou a la violència masclista

En aquest taller buscarem eines individuals i col·lectives per a prevenir i afrontar la violència masclista a partir de tres eixos: reflexionar sobre les diferents violències vers les dones, conèixer la dinàmica de les relacions abusives i compartir vivències per a potenciar les xarxes de solidaritat entre dones.

Desemascarant els micromasclismes quotidians

En el taller aprofundirem sobre aquells comportaments normalitzats socialment i presents a tots els àmbits de la vida (de parella, familiar, laboral, social i comunitari), que es troben a la base de la violència masclista i suposen un obstacle per assolir l’equitat real entre homes i dones.

Jo sóc la dona de la meva vida. Desmitificant l’amor romàntic

Al llarg del taller reflexionarem sobre les idees i els valors associats al model d’Amor Romàntic i com aquest limita el desenvolupament personal com a dones i la vivència de relacions de parella plaents.

Ara és el nostre moment. Corresponsabilitat i usos del temps

El taller pretén ser un espai de trobada on compartir les experiències quotidianes relacionades amb l’àmbit reproductiu, donant valor i reconeixement a les tasques de cura. D’altra banda, es posarà de manifest els efectes i conseqüències negatives de la triple jornada que realitzen les dones i la necessitat d’establir acords i estratègies per a la coresponsabilitat en el repartiment de les tasques domèstiques i de cures.

El camí de la coeducació. Claus i recursos per a una educació integral

Quan eduquem als nostres fills i filles ens sorgeixen dubtes, com quin model educatiu volem transmetre, quins valors o criteris educatius volem fomentar o com acompanyar el seu desenvolupament. El taller fomentarà la coeducació com a model educatiu que permet el desenvolupament global dels i les infants, imprescindible per a assolir l’equitat real entre homes i dones.

SEXUALITAT: legitimar el nostre desig

En aquest taller explorarem les diferents maneres d’entendre i viure la sexualitat tot analitzant les construccions socials i culturals associades al desig i el plaer de les dones. A través de dinàmiques participatives generarem un espai d’aprenentatge col·lectiu.

Dones d’estiu

Per aquest estiu 2018 presentem la primera edició dels tallers “Dones d’Estiu”!
Us oferim al llarg del mes de juny i juliol generar un espai de trobada per les dones del barri on reflexionar sobre allò que ens preocupa i accionar allò que ens ocupa i compartir experiències. Proposem un format de dos tallers dinàmics i frescos on a través de la reflexió crítica, el moviment i la creativitat potenciem l’autoestima, l’autocura i les xarxes de dones.