DONES

TALLERS PER A DONES (+18)  

En aquesta secció trobareu una sèrie d’activitats adreçades a dones de totes les edats, amb l’objectiu de potenciar l’autoestima, l’autoconeixement, el projecte vital propi i les xarxes de dones. En aquests tallers, a més de la part formativa,  introduïm tècniques corporals i eines terapèutiques i de treball en grup.

 

Dones d’estiu:

Per aquest estiu 2018 presentem la primera edició dels tallers “Dones d’Estiu”!
Us oferim al llarg del mes de juny i juliol generar un espai de trobada per les dones del barri on reflexionar sobre allò que ens preocupa i accionar allò que ens ocupa i compartir experiències. Proposem un format de dos tallers dinàmics i frescos on a través de la reflexió crítica, el moviment i la creativitat potenciem l’autoestima, l’autocura i les xarxes de dones.

Tastet d’apoderament: re-apropiem-nos del nostre desig

Aquesta és una activitat per a dones reals, plenes d’experiències i de saviesa. El taller potencia l’autoconeixement, la consciència corporal, la connexió amb el propi desig, la cura d’una mateixa i la xarxa d’afectes, per a enfortir l’autoestima i així trobar claus per l’apoderament.

El riu de la vida: Biografies de dones

Aquesta activitat creativa i vivencial s’adreça a dones que vulguin mirar-se i descobrir-se, revisant la pròpia vida per a explicar qui són ara. Farem breus biografies de les dones participants a través del dibuix i el color, amb un punt de vista positiu i optimista.

Les dones diem prou a la violència masclista

En aquest taller buscarem eines individuals i col·lectives per a prevenir i afrontar la violència masclista a partir de tres eixos: reflexionar sobre les diferents violències vers les dones, conèixer la dinàmica de les relacions abusives i compartir vivències per a potenciar les xarxes de solidaritat entre dones.

Desemascarant els micromasclismes quotidians

En el taller aprofundirem sobre aquells comportaments normalitzats socialment i presents a tots els àmbits de la vida (de parella, familiar, laboral, social i comunitari), que es troben a la base de la violència masclista i suposen un obstacle per assolir l’equitat real entre homes i dones.

Jo sóc la dona de la meva vida. desmitificant l’amor romàntic

Al llarg del taller reflexionarem sobre les idees i els valors associats al model d’Amor Romàntic i com aquest limita el desenvolupament personal com a dones i la vivència de relacions de parella plaents.

Ara és el nostre moment. Coresponsabilitat i usos del temps

El taller pretén ser un espai de trobada on compartir les experiències quotidianes relacionades amb l’àmbit reproductiu, donant valor i reconeixement a les tasques de cura. D’altra banda, es posarà de manifest els efectes i conseqüències negatives de la triple jornada que realitzen les dones i la necessitat d’establir acords i estratègies per a la coresponsabilitat en el repartiment de les tasques domèstiques i de cures.

El camí de la coeducació. Claus i recursos per a una educació integral

Quan eduquem als nostres fills i filles ens sorgeixen dubtes, com quin model educatiu volem transmetre, quins valors o criteris educatius volem fomentar o com acompanyar el seu desenvolupament. El taller fomentarà la coeducació com a model educatiu que permet el desenvolupament global dels i les infants, imprescindible per a assolir l’equitat real entre homes i dones.