L'EQUIP

La cooperativa Candela som un equip de professionals que aglutinem diferents sabers, coneixements i trajectòries. Provenim de disciplines com la sociologia, l’antropologia, la filosofia, les ciències polítiques i l’educació social. Però sobre tot som un equip implicat i compromès amb el que fem, amb un ampli bagatge fruit del l’activisme feminista, els moviments socials i el món associatiu en general.

El nostre model de treball és horitzontal i cooperatiu, donem igual valor a les diferents tasques necessàries per al sosteniment de l’entitat, tant a les visibles com a les invisibles i de cura. Per a nosaltres és molt important la qualitat de la nostra feina, sempre parant atenció en les relacions humanes dins l’equip, l’ambient de treball i la cura personal i de l’altra. Creiem que com a entitat hem de créixer individual i col·lectivament i per això apostem per una gestió positiva de les emocions i dels conflictes.

 

L’equip de Candela som:

Miriam Aleman Calatayud

Va estudiar filosofia i treballa a la cooperativa Candela des de l’any 2009 com a coordinadora de projectes adreçats a la comunitat educativa. Formadora de tots els públics, comunicadora propera i apassionada, aporta sentit de l’humor i una gran capacitat organitzativa que dóna ordre a l’entitat. Defensa molt el potencial transformador i la creativitat dels i de les joves. Escriu articles i porta el bloc de “La Lore”. Compagina la seva feina amb el món musical i artístic.

Griselda Vilaplana i Bilbao

Va estudiar animació sociocultural i desprès Pedagogia a la Universitat de Barcelona (2002-2006). Els darrers anys s’ha format en moviment expressiu i amb tècniques corporals integratives. Va començar treballant en el món educatiu amb una perspectiva comunitària, amb infància. Tot i que els darrers temps, ha estat amb joves com a educadora i dinamitzadora d’activitats que fomenten la participació activa i la cohesió social. Va arribar a la cooperativa Candela l’any 2011, però ja hi col•laborava des del 2010. Actualment a l’entitat és formadora i tallerista  amb infants i joves, i també amb els grups de dones, professionals i famílies, on aplica la seva formació i experiència.

Xavier Cela Bertran

Politòleg i màster en Antropologia i Etnografia, va començar la seva trajectòria a Candela el 2011, com a coordinador de projectes sobre masculinitats. Ha participat durant anys en un grup d’homes reflexionant al voltant de la construcció de la masculinitat, proposant nous models compromesos amb l’equitat de gènere i la diversitat sexual. Provinent d’una família bolcada en l’educació com a eina de transformació social, en Xavier aporta la seva calma i escolta a l’entitat, coordina els projectes d’interculturalitat  i masculinitats i és formador de diversos públics.

Edurne Jiménez Pérez

Sociòloga, monitora i directora de lleure, treballa a Candela des del 2008. Facilita tallers amb primària, entitats i professionals, col·labora en l’àrea d’assessoraments a entitats locals, participa en publicacions de l’entitat i en l’àrea de gestió. Compagina Candela amb docència al grau d’educació social (URV), participa a projectes de recerca feminista (GAPWork, SIMReF, GENCPOLIS) i realitza un doctorat en estudis de gènere investigant sobre prevenció de violències de gènere a Catalunya.

Sara Barrientos Carrasco

És antropòloga, màster en Estudio e Intervención sobre violència masclista i una de les fundadores de la cooperativa Candela. Ha treballat durant molts anys amb joves i en l’actualitat es dedica principalment a la formació i l’assessorament de professionals, així com al treball grupal amb dones. També ha treballat a la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere i ha col·laborat en diverses ocasions en qualitat d’experta en violència masclista i coeducació amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

Sílvia Merino i Navalón

És educadora social i treballa a Candela des de l’any 2012, principalment en els projectes adreçats a infants, joves i dones. Té una àmplia trajectòria en el món de l’educació i en el lleure, com a monitora i directora, col·laborant amb nombroses entitats i aplicant la perspectiva de gènere. També té experiència en l’acompanyament a infants i joves en risc d’exclusió social. Creu en la seva feina i gaudeix de la posada en escena, així com de la reflexió en matèria de coeducació, prevenció de les violències de gènere, educació afectiva i sexual i diversitat sexual i de gènere.