L'EQUIP

La cooperativa Candela som un equip de professionals que aglutinem diferents sabers, coneixements i trajectòries. Provenim de disciplines com la sociologia, l’antropologia, la filosofia, les ciències polítiques i l’educació social. Però sobre tot som un equip implicat i compromès amb el que fem, amb un ampli bagatge fruit del l’activisme feminista, els moviments socials i el món associatiu en general. El nostre model de treball és horitzontal i cooperatiu, donem igual valor a les diferents tasques necessàries per al sosteniment de l’entitat, tant a les visibles com a les invisibles i de cura. Per a nosaltres és molt important la qualitat de la nostra feina, sempre parant atenció en les relacions humanes dins l’equip, l’ambient de treball i la cura personal i de l’altra. Creiem que com a entitat hem de créixer individual i col·lectivament i per això apostem per una gestió positiva de les emocions i dels conflictes.

 

L’equip de Candela som:

Miriam Aleman Calatayud

Vaig estudiar filosofia a la UAB i treballo a la cooperativa Candela des de l’any 2009. Coordino projectes adreçats a la comunitat educativa. Sóc formadora de tots els públics, comunicadora propera i apassionada de la meva feina, intento aportar sentit de l’humor i una mica de la meva capacitat organitzativa per donar ordre a l’entitat. Defenso molt el potencial transformador i la creativitat dels i de les joves. Compagino la meva feina amb la producció i gestió cultural, de la qual també estic formada per l’Escola EMAV.

Edurne Jiménez Pérez

Sóc sociòloga, educadora en el lleure i investigadora feminista. Coordino l’àrea de formació de professionals, acompanyo joves lgtb+ i assessoro entitats de tot tipus en la incorporació de la perspectiva de gènere feminista al seu dia a dia. Durant molts anys m’he dedicat, a més, al sosteniment estructural de l’entitat coordinant la part de gestió econòmica i administració. Compagino Candela amb la dansa i la improvisació, doncs crec cegament en el seu potencial transformador. M’he format en teoria feminista, interculturalitat, avaluació educativa i metodologies de recerca, i he treballat a projectes i xarxes de recerca (USVreact, GAPWork, SIMReF, GENCPOLIS), així com a docent al grau d’educació social.

Tània Seoane Proupin

Vaig estudiar Administració d’Empreses a la UB,  i m’he incorporat a l’equip de Candela a principis del 2018 com a responsable de l’àrea de gestió. M’il·lusiona poder aportar els valors de l’economia feminista a l’entitat, i col·lectivitzar un coneixement que tradicionalment no ha estat associat a les dones. També treballo a la Cooperativa Col·lectiu Punt 6 realitzant tasques de gestió, i mentrestant finalitzo el grau en Psicologia.

Laia Sanz Bastons

Llicenciada en antropologia social i cultural, també m’he format en producció i gestió cultural, així com en comunicació, àmbits laborals als quals sempre he estat vinculada. Actualment coordino l’àrea de comunicació de Candela, intentant transmetre l’esperit crític, fresc i compromès de l’entitat.

Marta Sales Romero

Sóc educadora social i  llicenciada en antropologia. M’he format en Estudis de Gènere i Feminisme, atenció psicosocial i facilitació de grups. La meva trajectòria professional es mou en l’àmbit de l’educació no formal amb infància, joves, famílies i treball grupal amb dones. Començo a col·laborar a Candela al 2012 i actualment sóc formadora a l’àrea de comunitat educativa, treballo dins del projecte La Lore i coordino els projectes adreçats a dones. En sintonia amb la meva vida personal m’estimula aprendre en el dia a dia i aplicar la perspectiva feminista en les meves tasques professionals així com en la cura de l’equip.

Xavier Cela Bertran

Formo part de Candela des de setembre del 2011. Co-coordino l’àrea de secundària, sóc formador de professionals i treballo amb famílies, entitats i adolescents.  Politòleg de formació i màster en antropologia. Actualment compagino la meva feina a Candela amb la realització del meu doctorat a la URV sobre joventuts, gènere (masculinitats), estigma i patiment mental. Participo en dos projectes de  salut mental comunitària amb la Cooperativa Aixec i sóc professor col·laborador d’un postgrau en Salut Mental Col·lectiva de la UOC. Crec en l’educació com a eina de canvi i en la revisió personal dels nostres privilegis com a eina pedagògica i de transformació.

Sílvia Merino i Navalón

Sóc educadora social i treballo a Candela des de l’any 2012, principalment en els projectes adreçats a infants, joves i dones. Tinc una àmplia trajectòria en el món de l’educació i en el lleure, com a monitora i directora, col·laborant amb nombroses entitats i aplicant la perspectiva de gènere. També tinc experiència en l’acompanyament a infants i joves en risc d’exclusió social. Crec en la meva feina i gaudeixo de la posada en escena, així com de la reflexió en matèria de coeducació, prevenció de les violències de gènere, educació afectiva i sexual i diversitat sexual i de gènere.

Sara Barrientos Carrasco

Sóc antropòloga i terapeuta d’orientació gestàltica, vaig cursar el 
màster interdisciplinari sobre violència masclista i sóc una de les 
fundadores de la cooperativa Candela. He treballat durant molts anys amb 
joves i a l’actualitat em dedico principalment a la formació i 
l’assessorament de professionals, així com a projectes d’atenció i 
acompanyament a persones LGTBI. També he participat en l’elaboració de 
plans municipals per a la diversitat sexual i de gènere i he treballat a 
la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere.

Griselda Vilaplana i Bilbao

Vaig estudiar animació sociocultural i després Pedagogia a la Universitat de Barcelona (2002-2006). Els darrers anys m’he format en moviment expressiu i tècniques corporals integratives. Vaig començar treballant al món educatiu amb projectes dirigits a la infància i amb perspectiva comunitària. Tot i que la meva trajectòria, ha estat amb joves com educadora i dinamitzadora d’activitats que fomenten la participació activa i la cohesió social.
Vaig arribar a la cooperativa el 2011. Actualment sóc formadora d’activitats dirigides a la comunitat educativa i de grups de dones, on aplico la meva formació i experiència.

Comptem amb un equip de col·laboradores permanents:

Ivan Bordetas Jiménez:
educador en accions de sensibilització amb infants i joves

Ainara Fernandez Beristain:
dissenyadora gràfica

Martí Galofre Garreta:
educador en accions de sensibilització amb infants i joves

Violeta Garcia Guío:
educadora en accions de sensibilització amb joves

Glòria Mestre Molina:
educadora en accions de sensibilització amb infants i joves

Ciro Morales Rodríguez:
educador en accions de sensibilització amb joves

Anna Pascal Allué:
educadora en accions de sensibilització amb infants i joves

Alba Moreno Biurrun:
educadora en accions de sensibilització amb infants i joves

Kenza Benzidan:
educador en accions de sensibilització amb infants i joves