JOVES

Us presentem tot seguit les nostres propostes de tallers per a joves ordenades temàticament. Aquestes es podran adaptar en funció del temps disponible, el tema que es vulgui treballar i les necessitats del grup per tal d’elaborar itineraris personalitzats i flexibles. Si necessiteu orientació no dubteu en consultar-nos i dissenyarem la intervenció més adient.

Que no t’agafi el masclisme! Prevenció de les violències de gènere

En aquest taller tractarem la problemàtica de la violència de gènere a la nostra societat aprofundint en les seves causes, conseqüències i diferents manifestacions. Utilitzarem material audiovisual i dinàmiques participatives per revisar les pautes de les relacions abusives entre joves.

Si l’Amor és un embolic… pots desembolicar-te!
Desmitificant l’Amor Romàntic

Amb aquest taller abordem la deconstrucció dels valors de l’Amor Romàntic que legitimen la desigualtat entre homes i dones, alhora que potenciem relacions que es basin en el creixement, l’enriquiment i el respecte a l’autonomia personal i de l’altra.

Sexualitat: Tu decideixes!

Sovint és complicat parlar de sexualitat, les vergonyes, els nervis, les pors i els complexes no ens deixen compartir obertament els nostres dubtes i gaudir d’un bon aprenentatge d’aquesta dimensió tan rica i complexa com és la sexualitat humana.En aquest taller abordarem la socialització de gènere i els rols sexuals, els mites i falses creences associades a la sexualitat i la identitat de gènere i les preferències sexuals per potenciar una vivència alliberadora de la sexualitat i les relacions afectives. Alhora que tractarem els aspectes biològics i psicològics de la sexualitat, com el coneixement del propi cos, l’autoestima, el desig i el plaer. Generarem un ambient de confiança i respecte on sentir-
nos lliures per parlar, preguntar i compartir.

Taller per a nois: Repensant la masculinitat

En aquest taller revisarem els paràmetres de la masculinitat tradicional i les seves conseqüències negatives en la vivència de la sexualitat i l’afectivitat dels joves. Proposem un espai de reflexió i debat on els nois expressin els seus dubtes, pors i necessitats, per a trencar amb els valors associats a la masculinitat estereotipada i el masclisme, i potenciar la comunicació fluïda amb els companys basada en el respecte, cura dels altres, comunicació no-violenta i assertivitat, aspectes bàsics de l’educació emocional.

Taller per a noies: El pati també és nostre!

Aquest taller té com a punt de partida la desigualtat que viuen les noies joves en una societat patriarcal, i el seu objectiu és crear un espai d’intercanvi i reflexió on qüestionar els estereotips de feminitat convencionals, potenciar la seva autoestima, autonomia i seguretat en sí mateixes, aprendre a posar límits i fer-los respectar, compartir els seus dubtes i inquietuds respecte a les seves relacions afectives i sexuals i promoure la solidaritat i el suport entre companyes.

El meu cos no entén de cànons

En aquest taller analitzarem la pressió dels models estètics a l’adolescència, que promouen una baixa autoestima, rebuig del propi cos i trastorns alimentaris. Aquesta activitat té per objectiu fomentar el respecte i la cura del propi cos, promoure una actitud crítica respecte els estàndards publicitaris, ampliar el concepte d’atractiu físic, i la construcció d’un estil i model de bellesa propi i personal.

Els armaris…pels abrics! Diversitat sexual i de gènere a les aules

El taller girarà en torn la diversitat sexual i de gènere, on tractarem els conceptes de sexualitat, desig, preferència sexual, identitat de gènere i expressió de gènere. Promourem una mirada positiva i apoderadora sobre el col·lectiu LGBTI amb l’objectiu de prevenir la discriminació i l’assetjament escolar LGBTIfòbic.

Tinc una amiga que diu que li agrades. Maneres de lligar… tot s’hi val? 

Parlarem de tots aquells estereotips de gènere i desigualtats de gènere que  s’activen en el moment de lligar. Reflexionarem sobre les emocions que es posen en joc i sobre quin tipus de relacions volem construir, fomentant unes relacions afectives i sexuals sanes i unes habilitats comunicatives que ens permetin relacionar-nos lliurement.

Tinc 500 amics? Prevenció del ciberassetjament a l’adolescència. 

A partir de les noves tecnologies i de l’ús que en fem, reflexionarem sobre com ens relacionem. Treballarem les habilitats comunicatives i la cohesió davant la pressió grupal, i l’ús responsable de les TIC i les xarxes socials, oferint eines i estratègies per afrontar situacions d’assetjament o ciberassetjament.

Si m’estima em donarà el seu password? Prevenció de les violències de gènere a les xarxes socials

Les xarxes socials són un espai on comunicar-se, relacionar-se i expressar-se, però si se’n fa un mal ús també poden convertir-se en un camp abonat al control i a diferents manifestacions de les violències de gènere. En aquest taller parlarem i reflexionarem en torn a les formes en que podem prevenir les violències de gènere a través de la xarxa, reflexionarem sobre les seves dimensions i aprendrem a identificar conductes abusives per tal de destriar quin tipus de relacions volem i ens fan estar bé, de les que no.

Gimcana Que no t’agafi el masclisme!

boton_gincama

La Gimcana es desenvolupa a l’aire lliure i es compon d’un conjunt de proves d’equip que tenen per objectiu visibilitzar les desigualtats de gènere i promoure actituds i relacions igualitàries entre homes i dones. Les activitats se centren en la sexualitat i les relacions afectives, les preferències sexuals, les violències de gènere, els rols i estereotips i el repartiment de tasques domèstiques. A més, durant la Gimcana funcionarà un punt d’informació per a donar a conèixer diversos serveis del territori dirigits al jovent en matèria de sexualitat, afectivitat i violències de gènere. Especialment indicada per a la celebració d’actes relacionats amb el 25 de novembre i el 8 de març.

Gimcana: Que no t’agafi el masclisme!… ni el racisme!

Aquesta activitat es realitza a l’aire lliure (patis de centres escolars, espais públics, etc.). L’activitat va adreçada a joves i té per objectiu que les i els participants reflexionin en torn la diversitat de cultures, gèneres, preferències sexuals i identitats existent en la societat en què vivim. D’una manera lúdica i a partir de diferents proves per equips, jugarem i desmuntarem estereotips i rumors per tal de promoure relacions més sanes i lliures, partint de la diversitat com a font de riquesa i de possibilitats, i no com a problema.

Activitat subvencionada pel catàleg anti-rumors. Podeu consultar el següent enllaç per sol·licitar-la.  Clica aquí