JOVES

Us presentem tot seguit les nostres propostes de tallers per a joves ordenades temàticament. Aquestes es podran adaptar en funció del temps disponible, el tema que es vulgui treballar i les necessitats del grup per tal d’elaborar itineraris personalitzats i flexibles. Si necessiteu orientació no dubteu en consultar-nos i dissenyarem la intervenció més adient.

Que no t’agafi el masclisme. Prevenció de les violències de gènere amb joves

Distingir les diferents formes de violència, entendre com funcionen, aprendre a identificar-les, són factors clau per a poder prevenir-les relacions abusives.

 

 

Si l’Amor és un embolic… pots desembolicar-te!
Desmitificant l’Amor Romàntic

Amb aquest taller abordem la deconstrucció dels valors de l’Amor Romàntic que legitimen la desigualtat entre homes i dones, alhora que potenciem relacions que es basin en el creixement, l’enriquiment i el respecte a l’autonomia personal i de l’altra.

Sexualitat: Tu decideixes!

Sovint és complicat parlar de sexualitat, les vergonyes, els nervis, les pors i els complexes no ens deixen compartir obertament els nostres dubtes i gaudir d’un bon aprenentatge d’aquesta dimensió tan rica i complexa com és la sexualitat humana.En aquest taller abordarem la socialització de gènere i els rols sexuals, els mites i falses creences associades a la sexualitat i la identitat de gènere i les preferències sexuals per potenciar una vivència alliberadora de la sexualitat i les relacions afectives. Alhora que tractarem els aspectes biològics i psicològics de la sexualitat, com el coneixement del propi cos, l’autoestima, el desig i el plaer. Generarem un ambient de confiança i respecte on sentir-
nos lliures per parlar, preguntar i compartir.

Taller per a nois: Repensant la masculinitat

En aquest taller revisarem els paràmetres de la masculinitat tradicional i les seves conseqüències negatives en la vivència de la sexualitat i l’afectivitat dels joves. Proposem un espai de reflexió i debat on els nois expressin els seus dubtes, pors i necessitats, per a trencar amb els valors associats a la masculinitat estereotipada i el masclisme, i potenciar la comunicació fluïda amb els companys basada en el respecte, cura dels altres, comunicació no-violenta i assertivitat, aspectes bàsics de l’educació emocional.

Taller per a noies: El pati també és nostre!

Aquest taller té com a punt de partida la desigualtat que viuen les noies joves en una societat patriarcal, i el seu objectiu és crear un espai d’intercanvi i reflexió on qüestionar els estereotips de feminitat convencionals, potenciar la seva autoestima, autonomia i seguretat en sí mateixes, aprendre a posar límits i fer-los respectar, compartir els seus dubtes i inquietuds respecte a les seves relacions afectives i sexuals i promoure la solidaritat i el suport entre companyes.

El meu cos no entén de cànons

En aquest taller analitzarem la pressió dels models estètics a l’adolescència, que promouen una baixa autoestima, rebuig del propi cos i trastorns alimentaris. Aquesta activitat té per objectiu fomentar el respecte i la cura del propi cos, promoure una actitud crítica respecte els estàndards publicitaris, ampliar el concepte d’atractiu físic, i la construcció d’un estil i model de bellesa propi i personal.

Els armaris…pels abrics! Diversitat sexual i de gènere a les aules

El taller girarà en torn la diversitat sexual i de gènere, on tractarem els conceptes de sexualitat, desig, preferència sexual, identitat de gènere i expressió de gènere. Promourem una mirada positiva i apoderadora sobre el col·lectiu LGBTI amb l’objectiu de prevenir la discriminació i l’assetjament escolar LGBTIfòbic.

Tinc una amiga que diu que li agrades. Maneres de lligar… tot s’hi val? 

Parlarem de tots aquells estereotips de gènere i desigualtats de gènere que  s’activen en el moment de lligar. Reflexionarem sobre les emocions que es posen en joc i sobre quin tipus de relacions volem construir, fomentant unes relacions afectives i sexuals sanes i unes habilitats comunicatives que ens permetin relacionar-nos lliurement.

Tinc 500 amics? Prevenció del ciberassetjament a l’adolescència. 

A partir de les noves tecnologies i de l’ús que en fem, reflexionarem sobre com ens relacionem. Treballarem les habilitats comunicatives i la cohesió davant la pressió grupal, i l’ús responsable de les TIC i les xarxes socials, oferint eines i estratègies per afrontar situacions d’assetjament o ciberassetjament.

Si m’estima em donarà el seu password? Prevenció de les violències de gènere a les xarxes socials

Les xarxes socials són un espai on comunicar-se, relacionar-se i expressar-se, però si se’n fa un mal ús també poden convertir-se en un camp abonat al control i a diferents manifestacions de les violències de gènere. En aquest taller parlarem i reflexionarem en torn a les formes en que podem prevenir les violències de gènere a través de la xarxa, reflexionarem sobre les seves dimensions i aprendrem a identificar conductes abusives per tal de destriar quin tipus de relacions volem i ens fan estar bé, de les que no.

A la classe ens cuidem! Volem instituts lliure d’assetjament!

En aquest taller abordarem què és el bullying i analitzarem les relacions de poder dins l’aula i les pressions grupals a l’adolescència. Posarem especial atenció en la relació de l’assetjament amb  les desigualtats i discriminacions socials (posant èmfasi en la LGTBIfòbia). A partir de dinàmiques participatives relfexionarem i generarem eines i recursos per prevenir, identificar i actuar davant de situacions d’assetjament.