PROFESSIONALS

Les propostes que us presentem tot seguit tenen per objectiu la formació i sensibilització de professionals de l’educació i d’altres àmbits (sanitari, professionals de joventut, d’igualtat, etc.). Partim del potencial transformador que tenen els i les professionals com a agents socialitzadors/es i transmissors/es de valors. Totes les formacions i temàtiques s’adaptaran als perfils professionals i a les característiques dels grups.

La durada de les formacions variarà en funció del grau de profunditat al qual es vulgui arribar. La metodologia és una combinació de conceptes i anàlisi de caire més teòric amb eines i estratègies pràctiques per al disseny d’intervencions, i una part vivencial imprescindible per repensar la nostra tasca quotidiana.

(Des)educar-se per a educar: Eines per a la Prevenció de les Violències de Gènere amb joves

Aquest taller té per objectiu la formació d’educadores i educadors en l’àmbit de la prevenció de les violències de gènere en la població jove. Des d’un format participatiu, el taller es basarà en tres eixos que inclouran la revisió de les prenocions adquirides en la pròpia socialització dels i de les participants, l’experiència pràctica de l’associació i la realització de dinàmiques enfocades a desenvolupar estratègies d’intervenció amb joves.

Aturem l’assetjament LGTBIfòbic. Eines de prevenció, detecció i intervenció per a professionals que treballen amb joves

Aquesta formació pretén integrar la diversitat afectiva i sexual i de gènere en la tasca professional, que permetrà generar un entorn acollidor per els i les joves LGBTI (lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersex). D’altra banda, l’objectiu del curs és capacitar els i les professionals per donar resposta a l’assetjament LGBTIfòbic, un fenomen complex que sovint es veu agreujat per la manca de suport de les famílies i la manca d’eines dels i de les professionals.

El dret al plaer
Eines de prevenció i acompanyament a les diverses sexualitats de la gent jove.

Reflexionarem entorn la construcció normativa de les sexualitats des de la vessant biològica, psicològica i social i fomentarem la seva vivència d’una manera integral i integradora. Partint del dret al plaer i l’anàlisi de gènere, analitzarem els estereotips i mites existents a la nostra societat, així com els efectes en la realitat de joves i persones LGTBI+.

Quan el gènere comença a caminar. Una proposta coeducativa per a la prevenció de les violències de gènere a l’etapa 0-6 anys.

A partir d’una revisió personal aprendrem a identificar quins valors transmetem quan estem educant els més petits i les més petites. En aquesta etapa el rol de l’educadora i de l’educador comporta una gran responsabilitat si tenim en compte la quantitat d’aprenentatges i valors que els infants estan en procés de descobrir. En aquesta formació adquirirem eines i recursos per a treballar durant l’etapa 0-6 amb l’objectiu de promoure la coeducació.  

Les violències de gènere 2.0, les noves tecnologies i les xarxes socials.

Aquesta formació pretén que els i les professionals adquireixin les nocions bàsiques per identificar i detectar situacions de violència de gènere a través d’Internet i les xarxes socials. De manera dinàmica aprendrem a promoure un ús saludable i responsable de les TIC. També s’aportaran recursos i eines per acompanyar els i les joves.

Prevenció de les violències de gènere per a professionals que treballen amb dones

En aquesta formació contextualitzarem la violència vers les dones i les seves arrels en el sistema sexe-gènere. Des d’un enfocament estructural i complex  de les violències, revisarem les creences en mites associats, coneixerem les diferents manifestacions i donarem claus per a realitzar una prevenció primària i secundària efectives, amb dones de diferents edats, procedències i contextos.

Mirades creuades: Curs per a la incorporació de la perspectiva de gènere i la perspectiva intercultural en el nostre àmbit de treball.

Us presentem un curs que respon a la complexitat creixent de la nostra societat i a la necessitat de dotar-nos d’eines per al treball quotidià en escoles, espais d’educació no formal, entitats i d’altres serveis públics. Una formació a partir de la qual desenvolupar habilitats per a gestionar, des de la sensibilitat, molts conflictes i desigualtats que comprenen les relacions quan es creuen els biaixos de gènere i d’origen. Treballarem de manera vivencial i a partir de recursos específics, adaptats a l’àmbit de treball de cadascú/una, per aprendre a combinar ambdues perspectives. Aquesta formació es realitza a partir de la col·laboració entre el Centre d’Estudis Africans i Interculturals (CEA) i l’Associació Candela. 

L’armari pels abrics. Curs sobre diversitat sexual i de gènere.

Què signifiquen les sigles LGTBI? Quines novetats aporta la llei catalana 11/2014? Quines discriminacions afecten les persones gais, lesbianes, bisexuals, trans i intersexuals avuí dia? Què puc fer des del meu lloc de treball? Totes aquestes preguntes (i moltes més) seran treballades en aquest curs que ha de servir per desenvolupar sensibilitat i adquirir eines aplicades pel foment i la gestió positiva de la diversitat sexual i de gènere.