PROFESSIONALS DEL MÓN EDUCATIU

A Candela tenim clar que els professionals que treballen amb infants i joves tenen un gran potencial transformador. Per això oferim cursos teòric-pràctics que, amb metodologies participatives i vivencials, serveixin per millorar la seva pràctica educativa.

Els cursos tenen diferents continguts que descrivim a continuació i la durada s’adapta a les necessitats d’aprofundiment de cada grup. A més, es poden complementar amb sessions d’assessorament i acompanyament en la intervenció.

(Des)educar-se per educar. Eines per a la prevenció de les violències de gènere amb joves

On trobem les arrels de les desigualtats i les violències de gènere? Quines manifestacions es donen actualment entre la gent jove? Quina relació hi ha entre el masclisme i la homo-lesbo-transfòbia? Després de contestar aquestes i altres preguntes amb un format dinàmic i participatiu, compartirem eines per a la seva prevenció i detecció.

L’armari pels abrics. Treballant la diversitat sexual i de gènere amb infants i joves

Aquesta formació vol potenciar la integració de la diversitat afectiu-sexual i de gènere en la tasca educativa, generant un ambient possibilitador i de suport pel conjunt d’infants i joves en la seva diversitat. També capacitarem als i les professionals per donar resposta a discriminacions i violències LGBTfòbiques, un fenomen complex que sovint es veu agreujat per la manca d’eines de famílies i professionals.

Quan el gènere comença a caminar. Acompanyament d’infants des de l’educació feminista

A partir d’una revisió personal aprendrem a identificar els valors i normes de gènere que transmetem quan estem educant els més petits i petites. Als primers anys de vida, el rol de la persona educadora és especialment rellevant i comporta una gran responsabilitat. En aquesta formació desenvoluparem eines i recursos per a treballar amb infants de 0-6 i/o de 6-12 anys amb l’objectiu de promoure l’equitat i la bona gestió de la diversitat en la vivència del gènere.

El dret al plaer. Eines per acompanyar les diverses sexualitats de la gent jove.

Reflexionarem entorn la construcció normativa de les sexualitats des de la vessant biològica, psicològica i social i fomentarem la seva vivència d’una manera integral i integradora. Partint del dret al plaer i l’anàlisi de gènere, analitzarem els estereotips i mites existents a la nostra societat, així com els efectes en la realitat de joves i persones LGTBI+.

Mirades Creuades. Educant des de la consciència interseccional

Si volem ser motor de canvi social, cal que parem atenció per no reproduir les dinàmiques de desigualtat presents a la societat. En aquest curs aprofundirem en l’anàlisi complexa de les diferents discriminacions i desigualtats que vivim en l’àmbit laboral, de les relacions i al dia a dia. Seguirem indagant en el creuament de perspectives (gènere, interculuralitat, diversitat sexual i funcional, etc.) a través de la idea de interseccionalitat.

Eines i estratègies per combatre l’assetjament escolar

El bullying o assetjament escolar no només afecta a qui el pateix o l’exerceix, sinó a tot l’entorn, doncs és el reflex d’un model relacional més ampli basat en una mala gestió de la diversitat humana. A partir d’una revisió personal i un treball en primera persona, anirem reflexionant sobre les dinàmiques de poder associades a la discriminació i al fenomen del bullying, així com les seves conseqüències i possibles idees per prevenir-lo.

Si vols un curs o acompanyament a mida, no dubtis en escriure’ns a info@candela.cat