FAMÍLIES

A l’hora d’educar en l’equitat, prevenir les violències de gènere i generar referents positius, les famílies tenen un paper fonamental. En la majoria dels casos les famílies s’impliquen de manera activa en l’educació de fills i filles buscant el millor per ells/es, però moltes vegades manquen eines per saber com fer-ho de la millor manera; com hem de parlar de sexualitat i de relacions amb els nostres fills i les nostres filles? Què podem fer per prevenir les relacions abusives? Com podem actuar de referents positius? Com educar amb la perspectiva de la coeducació? Quins jocs escollir? De quina manera podem educar en el valor de la diversitat i acompanyar de manera respectuosa a les nostres filles i als nostres fills? A continuació us proposem un seguit de formacions i tallers dirigits a mares, pares i famílies que poden ajudar a respondre algunes d’aquestes preguntes a partir de generar un espai de trobada on compartir dubtes, reflexions i propostes.

 

Prevenció de violències de gènere per a famílies 

L’objectiu d’aquest taller és sensibilitzar mares i pares de fills i filles de secundària vers la violència de gènere, per a identificar les seves manifestacions a l’adolescència. Proposarem estratègies d’educació no-sexista a la família i de comunicació amb les filles i els fills per a prevenir les relacions abusives.

Ni prínceps blaus ni princeses promeses:
Coeduació per a famílies d’infantil i primària. 

Taller dirigit a mares, pares i famílies de nenes i nens de primària i infantil. L’objectiu és generar un espai on poder compartir els dubtes i les diferents experiències a l’hora de relacionar-nos amb els fills i les filles. Es donaran eines per educar d’una manera respectuosa i lliure d’estereotips, per contribuir a l’educació no sexista dels més petits i de les més petites de la casa.

Famílies 2.0.
A la xarxa sense por!

Les -ja no tant- noves tecnologies han portat la revolució a les nostres vides… Però també un bon embolic a les nostres famílies! Quines pors ens sorgeixen? Quina informació ens manca? Quin és el nostre posicionament? Sovint pensem que les xarxes han augmentat la transmissió de valors masclistes, d’una pornografia denigrant per les dones i el control dins de la parella, però és això responsabilitat de les xarxes? Parlarem en aquest taller de com les xarxes han perpetuat i modificat algunes formes de violència, ens basarem en el sexpreading com a cas paradigmàtic i veurem les possibilitats que poden aportar les xarxes com a mitjà per prevenir les violències masclistes.

 

Famílies sense armaris:
com acollir la diversitat sexual i de gènere dels nostres fills i de les nostres filles.

A l’hora de definir i escollir qui ens agrada i qui i com volem ser, és molt important l’acompanyament de les famílies. En aquest taller reflexionarem de manera dinàmica en torn a com podem incloure la diversitat sexual en el sí de la família per educar els nostres fills i les nostres filles des del respecte i el suport, i no des del prejudici o la por.

Prevenció del bullying

Aquest taller pretén ser un espai on les famílies de nens i nens de primària reflexionin de manera conjunta sobre el bullying i el ciberbullying. Així com un lloc on compartir recursos per afrontar i acompanyar situacions d’assetjament escolar.

Bullying i adolescencia

Taller dirigit a famílies de noies i nois de secundària amb l’objectiu de reflexionar conjuntament sobre el bullying i el ciberbullying. Compartirem  eines, estratègies i dubtes sobre l’assetjament escolar a l’adolescència i generarem un espai on poder parlar amb confiança del què ens preocupa i ens inquieta sobre aquest tema.