ASSESSORAMENT I ACOMPANYAMENT

BANDADA

BANDADA ofereix espais de trobada i socialització per a adolescents i post-adolescents amb expressions i identitats de gènere i sexualitats diverses. El projecte neix al 2022 fruit dels 18 anys d’experiència de la Cooperativa Feminista Candela en intervenció social, feina amb adolescents i educació, i dels 7 anys de les colònies OASIS, un referent a nivell nacional de l’àmbit del lleure amb adolescents LGTB.

Sabem que el col·lectiu d’adolescents amb gèneres i sexualitats diverses és un dels sectors més vulnerables i que més necessiten aquesta iniciativa. Més enllà de les dificultats que suposa identificar-se amb un desig sexual o un gènere diferents als de la majoria, en el moment de l’adolescència apareixen necessitats específiques vinculades a la dificultat per trobar referents positius, la manca d’espais de socialització entre iguals i, en molts casos, la vivència de situacions d’assetjament escolar.

Per donar resposta a aquestes problemàtiques, apostem per generar espais de seguretat en què aquestes persones puguin compartir les seves experiències, conèixer altres adolescents amb els quals establir vincles d’amistat i envoltar-se de històries i relats que puguin enfortir la seva autoestima, de cara a la millora del seu benestar i teixir una xarxa que vagi més enllà de l’experiència adolescent.

Aquest projecte té quatre objectius principals:

  • Acompanyar processos d’apoderament i positivització d’experiències d’adolescents que trenquen les normes de gènere i sexualitat.
  • Donar a conèixer referents positius diversos de persones amb diversitats sexuals i de gènere, així com de supervivents de l’assetjament trans-lesbo-homofòbic.
  • Crear un entorn de llibertat i seguretat on expressar altres formes de viure el gènere i la sexualitat.
  • Teixir xarxes de suport entre els adolescents i enfortir-les en la seva entrada a la vida adulta.

LA LORE

L’any 2012 vam engegar un nou projecte anomenat
LALORE ESPAI JOVE SOBRE SEXUALITAT, RELACIONS I GÉNERE,
Un projecte que es dirigeix directament a les i els adolescents i joves. A part dels continguts de la web, el blog i els materials propis també ofereix dos serveis d’assessorament:

La consultoria online és un espai virtual on les noies i nois poden escriure si tenen dubtes, inquietuds o problemes sobre sexualitat, relacions de parella o altres vincles afectius, relació amb el propi cos, identitat sexual. Es realitza un assessorament individualitzat, amb una comunicació directa i respectuosa, amb un tracte proper i lliure de prejudicis, totalment anònim i confidencial.

PROFESSIONALS

Des de Candela acompanyem professionals de l’educació i de joventut en el disseny i posada en pràctica d’activitats de sensibilització i prevenció. En aquest procés d’assessorament aportem claus per a una millora dels i l’enfocament, continguts, metodologia, materials de suport i recursos dels projectes i activitats. D’altra banda, revisem el paper dels i les professionals i la manera de relacionar-nos i d’abordar la problemàtica amb els i les joves. En aquest sentit, l’objectiu és l’empoderament dels i les professionals referents de l’adolescència i la joventut, donant valor i reconeixement al seu potencial transformador.

Si des del vostre centre, entitat o lloc de treball voleu rebre un assessorament i acompanyament personalitzat, adaptarem la nostra intervenció en funció de la durada i les necessitats concretes plantejades.

D’altra banda, també us proposem la creació de grups de professionals on compartir experiències, casos difícils, bones pràctiques i propostes innovadores, amb la supervisió de l’equip de la nostra entitat.

Per a tot això podeu posar-vos en contacte a través de l’adreça info@candela.cat. Escriu-nos i informa’t!

MUNICIPIS I INSTITUCIONS

Formem professionals i assessorem en el disseny i planificació d’actuacions de sensibilització i prevenció de coeducació, igualtat, violència masclista, l’educació afectiu-sexual, diversitat sexual i de gènere i prevenció de la LGBTfòbia. En aquest sentit, també assessorem a l’hora d’elaborar plans locals en aquestes matèries.

ENTITATS I ONG

Complementàriament amb les formacions adreçades a les entitats amb l’objectiu d’introduir la perspectiva de gènere en els diferents nivells de l’organització, realitzem un acompanyament posterior en el procés de canvi. Un procés llarg i únic per al qual no n’hi ha receptes màgiques. En aquest procés anirem revisant els objectius assolits, el canvi de l’estructura i del nivell polític, la sensibilització de les persones integrants de l’entitat i els projectes específics, facilitant-vos la posada en pràctica d’accions concretes.