L'EQUIP

La cooperativa Candela som un equip de professionals que aglutinem diferents sabers, coneixements i trajectòries. Provenim de disciplines com la sociologia, l’antropologia, la filosofia, les ciències polítiques i l’educació social. Però sobre tot som un equip implicat i compromès amb el que fem, amb un ampli bagatge fruit del l’activisme feminista, els moviments socials i el món associatiu en general. El nostre model de treball és horitzontal i cooperatiu, donem igual valor a les diferents tasques necessàries per al sosteniment de l’entitat, tant a les visibles com a les invisibles i de cura. Per a nosaltres és molt important la qualitat de la nostra feina, sempre parant atenció en les relacions humanes dins l’equip, l’ambient de treball i la cura personal i de l’altra. Creiem que com a entitat hem de créixer individual i col·lectivament i per això apostem per una gestió positiva de les emocions i dels conflictes.

 

L’equip de Candela som:

SÒCIES

Edurne Jiménez Pérez

Sóc sociòloga, educadora en el lleure i investigadora feminista. Coordino l’àrea de formació de professionals, acompanyo joves lgtb+ i assessoro entitats de tot tipus en la incorporació de la perspectiva de gènere feminista al seu dia a dia. Durant molts anys m’he dedicat, a més, al sosteniment estructural de l’entitat coordinant la part de gestió econòmica i administració. Compagino Candela amb la dansa i la improvisació, doncs crec cegament en el seu potencial transformador. M’he format en teoria feminista, interculturalitat, avaluació educativa i metodologies de recerca, i he treballat a projectes i xarxes de recerca (USVreact, GAPWorkSIMReF, GENCPOLIS), així com a docent al grau d’educació social.

Laia Sanz Bastons

Llicenciada en antropologia social i cultural, també m’he format en producció i gestió cultural, així com en comunicació, àmbits laborals als quals sempre he estat vinculada. Actualment coordino l’àrea de comunicació de Candela, intentant transmetre l’esperit crític, fresc i compromès de l’entitat.

Marta Sales Romero

Sóc educadora social i  llicenciada en antropologia. M’he format en Estudis de Gènere i Feminisme, atenció psicosocial i facilitació de grups. La meva trajectòria professional es mou en l’àmbit de l’educació no formal amb infància, joves, famílies i treball grupal amb dones. Començo a col·laborar a Candela al 2012 i actualment sóc formadora a l’àrea de comunitat educativa, treballo dins del projecte La Lore i coordino els projectes adreçats a dones. En sintonia amb la meva vida personal m’estimula aprendre en el dia a dia i aplicar la perspectiva feminista en les meves tasques professionals així com en la cura de l’equip.

Miriam Aleman Calatayud

Vaig estudiar filosofia a la UAB i treballo a la cooperativa Candela des de l’any 2009. Coordino projectes adreçats a la comunitat educativa. Sóc formadora de tots els públics, comunicadora propera i apassionada de la meva feina, intento aportar sentit de l’humor i una mica de la meva capacitat organitzativa per donar ordre a l’entitat. Defenso molt el potencial transformador i la creativitat dels i de les joves. Compagino la meva feina amb la producció i gestió cultural, de la qual també estic formada per l’Escola EMAV.

Martí Galofré Garreta

Sóc educador i antropòleg. He treballat en l’àmbit de l’educació en el lleure, la inclusió social, el desenvolupament comunitari i la formació associativa. A Candela dinamitzo tallers amb adolescents i joves. Gaudeixo de la criança, m’inspiren els feminismes i em sento compromès amb els moviments de dissidència sexual.

Sílvia Merino i Navalón

Sóc educadora social i treballo a Candela des de l’any 2012, principalment en els projectes adreçats a infants, joves i dones. Tinc una àmplia trajectòria en el món de l’educació i en el lleure, com a monitora i directora, col·laborant amb nombroses entitats i aplicant la perspectiva de gènere. També tinc experiència en l’acompanyament a infants i joves en risc d’exclusió social. Crec en la meva feina i gaudeixo de la posada en escena, així com de la reflexió en matèria de coeducació, prevenció de les violències de gènere, educació afectiva i sexual i diversitat sexual i de gènere.

Selene García Sanagustín

Sóc llicenciada en Filosofia per la UB. La meva trajectòria vital i professional està vinculada activament en el feminisme queer, visibilitzant la diversitat i al mateix temps assenyalant les opressions que es generen de manera sistèmica dins la nostra societat. La meva aposta implica accionar discurs, buscar i oferir estratègies i eines tant per a combatre les diferents opressions com per reconèixer i treballar sobre els propis privilegis.

Tània Seoane Proupin

Vaig estudiar Administració d’Empreses a la UB,  i m’he incorporat a l’equip de Candela a principis del 2018 com a responsable de l’àrea de gestió. M’il·lusiona poder aportar els valors de l’economia feminista a l’entitat, i col·lectivitzar un coneixement que tradicionalment no ha estat associat a les dones. Finalitzant el grau en Psicologia.

TREBALLADORES

Carmen Atienza Del Castillo

Formada com educadora de lleure amb infants i adolescents, especialitzada en l’acompanyament de persones amb diversitat des d’una perspectiva feminista.

Tallerista declarada intento fer arribar els conceptes que expliquem des de l’humor i la proximitat.

Arnau Roig Mora

Sóc docent en l’àmbit de les llengües, la comunicació i els estudis de gènere, sobretot a nivell universitari. Tinc màsters en estudis de gènere i en estudis anglesos i sóc doctor en Comunicació i Gènere per la Universitat d’Illinois. El meu recorregut com a docent passa per totes les edats, des de primària, adolescència, formació professional, esportistes d’elit i gent gran. Actualment treballo amb adolescents LGTB dins el projecte OASIS i com associat a diverses universitats catalanes on també hi he tingut ocasió de crear cursos d’estudis LGTB i participar en projectes i plans per incloure la perspectiva de gènere i LGTB a la docència.

COL·LABORADORES

Griselda Vilaplana i Bilbao

Vaig estudiar animació sociocultural i després Pedagogia a la Universitat de Barcelona (2002-2006). Els darrers anys m’he format en moviment expressiu i tècniques corporals integratives. Vaig començar treballant al món educatiu amb projectes dirigits a la infància i amb perspectiva comunitària. Tot i que la meva trajectòria, ha estat amb joves com educadora i dinamitzadora d’activitats que fomenten la participació activa i la cohesió social.

Iván Bordetas Jiménez

Vaig començar a treballar a Candela el setembre de 2016. Després d’una petita pausa d’uns mesos vaig tornar a incorporar-me a l’equip de talleristes el setembre de 2018. Ara compagino la feina de formació i sensibilització a l’àrea de comunitat educativa amb joves i infants amb la docència al grau d’Història a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Sara Barrientos Carrasco

Sóc antropòloga i terapeuta d’orientació gestàltica, vaig cursar el 
màster interdisciplinari sobre violència masclista i sóc una de les 
fundadores de la cooperativa Candela. He treballat durant molts anys amb 
joves i a l’actualitat em dedico principalment a la formació i 
l’assessorament de professionals, així com a projectes d’atenció i 
acompanyament a persones LGTBI. També he participat en l’elaboració de 
plans municipals per a la diversitat sexual i de gènere i he treballat a 
la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere.

Xavier Cela Bertran

Antropòleg i educador. Actualment em trobo en la fase final del doctorat sobre masculinitats, joventut i patiment subjectiu. Sóc membre de l’MARC (Medical Anthropology Research Center), professor col·laborador i tutor del Postgrau en Salut mental col·lectiva: dispositius i eines per a l’elaboració de processos participatius en salut mental i del Grau en Educació social de la UOC. He participat en diferents projectes d’investigació i publicacions en el camp de la salut mental i la prevenció de violències masclistes amb joves i participo com a educador i coordinador de projectes en el camp de la salut mental juvenil amb la Cooperativa Aixec SCCL (www.aixec.cat ). He estat cooperativista i formador de la Cooperativa Candela Acció Comunitària i Feminista SCCL des de 2011 fins a 2018 i actualment hi participo com a col·laborador. He participat com a assessor expert de l’últim projecte de creació artística de la companyia Les Impuxibles: Suite Toc núm 6.