L'EQUIP

La cooperativa Candela som un equip de professionals que aglutinem diferents sabers, coneixements i trajectòries. Provenim de disciplines com la sociologia, l’antropologia, la filosofia, les ciències polítiques i l’educació social. Però sobre tot som un equip implicat i compromès amb el que fem, amb un ampli bagatge fruit del l’activisme feminista, els moviments socials i el món associatiu en general. El nostre model de treball és horitzontal i cooperatiu, donem igual valor a les diferents tasques necessàries per al sosteniment de l’entitat, tant a les visibles com a les invisibles i de cura. Per a nosaltres és molt important la qualitat de la nostra feina, sempre parant atenció en les relacions humanes dins l’equip, l’ambient de treball i la cura personal i de l’altra. Creiem que com a entitat hem de créixer individual i col·lectivament i per això apostem per una gestió positiva de les emocions i dels conflictes.

 

L’equip de Candela som:

SÒCIES

Edurne Jiménez Pérez

Sóc sociòloga, educadora en el lleure i investigadora feminista. Coordino l’àrea de formació de professionals, acompanyo joves lgtb+ i assessoro entitats de tot tipus en la incorporació de la perspectiva de gènere feminista al seu dia a dia. Durant molts anys m’he dedicat, a més, al sosteniment estructural de l’entitat coordinant la part de gestió econòmica i administració. Compagino Candela amb la dansa i la improvisació, doncs crec cegament en el seu potencial transformador. M’he format en teoria feminista, interculturalitat, avaluació educativa i metodologies de recerca, i he treballat a projectes i xarxes de recerca (USVreact, GAPWorkSIMReF, GENCPOLIS), així com a docent al grau d’educació social.

Iván Bordetas Jiménez

Vaig començar a treballar a Candela el setembre de 2016. Després d’una petita pausa d’uns mesos vaig tornar a incorporar-me a l’equip de talleristes el setembre de 2018. Ara compagino la feina de formació i sensibilització a l’àrea de comunitat educativa amb joves i infants amb la docència al grau d’Història a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Laia Sanz Bastons

Llicenciada en antropologia social i cultural, també m’he format en producció i gestió cultural, així com en comunicació, àmbits laborals als quals sempre he estat vinculada. Actualment coordino l’àrea de comunicació de Candela, intentant transmetre l’esperit crític, fresc i compromès de l’entitat.

Marta Sales Romero

Sóc educadora social i  llicenciada en antropologia. M’he format en Estudis de Gènere i Feminisme, atenció psicosocial i facilitació de grups. La meva trajectòria professional es mou en l’àmbit de l’educació no formal amb infància, joves, famílies i treball grupal amb dones. Començo a col·laborar a Candela al 2012 i actualment sóc formadora a l’àrea de comunitat educativa, treballo dins del projecte La Lore i coordino els projectes adreçats a dones. En sintonia amb la meva vida personal m’estimula aprendre en el dia a dia i aplicar la perspectiva feminista en les meves tasques professionals així com en la cura de l’equip.

Miriam Aleman Calatayud

Vaig estudiar filosofia a la UAB i treballo a la cooperativa Candela des de l’any 2009. Coordino projectes adreçats a la comunitat educativa. Sóc formadora de tots els públics, comunicadora propera i apassionada de la meva feina, intento aportar sentit de l’humor i una mica de la meva capacitat organitzativa per donar ordre a l’entitat. Defenso molt el potencial transformador i la creativitat dels i de les joves. Compagino la meva feina amb la producció i gestió cultural, de la qual també estic formada per l’Escola EMAV.

Martí Galofré Garreta

Sóc educador i antropòleg. He treballat en l’àmbit de l’educació en el lleure, la inclusió social, el desenvolupament comunitari i la formació associativa. A Candela dinamitzo tallers amb adolescents i joves. Gaudeixo de la criança, m’inspiren els feminismes i em sento compromès amb els moviments de dissidència sexual.

Sílvia Merino i Navalón

Sóc educadora social i treballo a Candela des de l’any 2012, principalment en els projectes adreçats a infants, joves i dones. Tinc una àmplia trajectòria en el món de l’educació i en el lleure, com a monitora i directora, col·laborant amb nombroses entitats i aplicant la perspectiva de gènere. També tinc experiència en l’acompanyament a infants i joves en risc d’exclusió social. Crec en la meva feina i gaudeixo de la posada en escena, així com de la reflexió en matèria de coeducació, prevenció de les violències de gènere, educació afectiva i sexual i diversitat sexual i de gènere.

Selene García Sanagustín

Sóc llicenciada en Filosofia per la UB. La meva trajectòria vital i professional està vinculada activament en el feminisme queer, visibilitzant la diversitat i al mateix temps assenyalant les opressions que es generen de manera sistèmica dins la nostra societat. La meva aposta implica accionar discurs, buscar i oferir estratègies i eines tant per a combatre les diferents opressions com per reconèixer i treballar sobre els propis privilegis.

Tània Seoane Proupin

Vaig estudiar Administració d’Empreses a la UB,  i m’he incorporat a l’equip de Candela a principis del 2018 com a responsable de l’àrea de gestió. M’il·lusiona poder aportar els valors de l’economia feminista a l’entitat, i col·lectivitzar un coneixement que tradicionalment no ha estat associat a les dones. Finalitzant el grau en Psicologia.

TREBALLADORES

Abel Huete Martínez

Centro la meva activitat professional en la intervenció social en l’àmbit de les diversitats sexuals i de gènere. Durant 8 anys a la ciutat de Lleida he treballat com a coordinador de l’entitat Colors de Ponent i com a referent del servei d’atenció a la salut sexual a persones LGTB de l’associació Antisida. Actualment em centro en l’atenció a adolescents LGTB dins el projecte OASIS, en l’acompanyament a famílies i a menors dins el projecte CALEIDOSCOPIO així com en la promoció de la salut sexual i la formació en l’àmbit de les diversitats sexuals i de gènere.

Alba Moreno Biurrun

Formo part de la comunitat educativa de Candela donant tallers a petites i joves. El feminisme l’he après entre companyes i de manera autodidàctica i m’ha permès viure la vida més plenament. Ara em fascina transformar aquests sabers en la pedagogia que a mi m’hagués agradat rebre de més petita. Els recursos que em dóna la meva experiència en el lleure, la integració social, les arts escèniques, l’activisme i el treball en alguns àmbits fortament precaritzats i feminitzats, faciliten i enriqueixen la meva feina, però des que treballo amb Candela estic aprenent moltíssim cada dia amb les meves companyes i amb totes les persones que participen dels tallers qüestionant-nos, provocant-nos i atrevint-se a travessar juntes les pors al patriarcat.

Arnau Roig Mora

Sóc docent en l’àmbit de les llengües, la comunicació i els estudis de gènere, sobretot a nivell universitari. Tinc màsters en estudis de gènere i en estudis anglesos i sóc doctor en Comunicació i Gènere per la Universitat d’Illinois. El meu recorregut com a docent passa per totes les edats, des de primària, adolescència, formació professional, esportistes d’elit i gent gran. Actualment treballo amb adolescents LGTB dins el projecte OASIS i com associat a diverses universitats catalanes on també hi he tingut ocasió de crear cursos d’estudis LGTB i participar en projectes i plans per incloure la perspectiva de gènere i LGTB a la docència.

Kenza Benzidan
Investigadorx en temàtica antiracista i de dissidència sexe-gènere.
 
M’apassiona el treball amb adolescents, penso que el canvi, i secundar-lo comença també a les aules.
Carmen Atienza Del Castillo

Formada com educadora de lleure amb infants i adolescents, especialitzada en l’acompanyament de persones amb diversitat des d’una perspectiva feminista.

Tallerista declarada intento fer arribar els conceptes que expliquem des de l’humor i la proximitat.

COL·LABORADORES

Alba Badia Mas

De formació educadora social. Tinc experiència de més de 10 anys, en l’àmbit de l’educació en el temps del lleure treballant amb infància i adolescència en risc. En tots els projectes que he participat he desenvolupat un treball transversal per incorporar una perspectiva de gènere en la pràctica professional, així com incorporar activitats que fomentin l’ampliació dels imaginaris d’expressió i identitat de gènere en la infància.

Actualment treballo com a referent d’infància i adolescència en un recurs d’acollida d’atenció a dones que han viscut situacions de violència masclista, acompanyant en el procés de recuperació de les situacions viscudes.

Des del 2017 formo part de l’equip professional d’Oasis, colònies per adolescents LGTB.

Griselda Vilaplana i Bilbao

Vaig estudiar animació sociocultural i després Pedagogia a la Universitat de Barcelona (2002-2006). Els darrers anys m’he format en moviment expressiu i tècniques corporals integratives. Vaig començar treballant al món educatiu amb projectes dirigits a la infància i amb perspectiva comunitària. Tot i que la meva trajectòria, ha estat amb joves com educadora i dinamitzadora d’activitats que fomenten la participació activa i la cohesió social.

Miquel Missé Sánchez

Sociòleg i formador en diversitat sexual i de gènere. M’he dedicat molt especialment al col·lectiu trans com a activista, com a investigador i com a formador. En els últims anys he treballat en el projecte de l’Ajuntament de Barcelona «Els Paranys de l’Amor» sobre prevenció de la violència masclista dirigit a adolescents de la ciutat de Barcelona. Col·laboro amb l’Associació de Mares i Pares de LGTB en diversos projectes i formo part de l’equip professional del projecte “Oasis, colònies per a adolescents LGTB”.

Sara Barrientos Carrasco

Sóc antropòloga i terapeuta d’orientació gestàltica, vaig cursar el 
màster interdisciplinari sobre violència masclista i sóc una de les 
fundadores de la cooperativa Candela. He treballat durant molts anys amb 
joves i a l’actualitat em dedico principalment a la formació i 
l’assessorament de professionals, així com a projectes d’atenció i 
acompanyament a persones LGTBI. També he participat en l’elaboració de 
plans municipals per a la diversitat sexual i de gènere i he treballat a 
la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere.

Xavier Cela Bertran

Antropòleg i educador. Actualment em trobo en la fase final del doctorat sobre masculinitats, joventut i patiment subjectiu. Sóc membre de l’MARC (Medical Anthropology Research Center), professor col·laborador i tutor del Postgrau en Salut mental col·lectiva: dispositius i eines per a l’elaboració de processos participatius en salut mental i del Grau en Educació social de la UOC. He participat en diferents projectes d’investigació i publicacions en el camp de la salut mental i la prevenció de violències masclistes amb joves i participo com a educador i coordinador de projectes en el camp de la salut mental juvenil amb la Cooperativa Aixec SCCL (www.aixec.cat ). He estat cooperativista i formador de la Cooperativa Candela Acció Comunitària i Feminista SCCL des de 2011 fins a 2018 i actualment hi participo com a col·laborador. He participat com a assessor expert de l’últim projecte de creació artística de la companyia Les Impuxibles: Suite Toc núm 6.