L'EQUIP

La cooperativa Candela som un equip de professionals que aglutinem diferents sabers, coneixements i trajectòries. Provenim de disciplines com la sociologia, l’antropologia, la filosofia, les ciències polítiques i l’educació social. Però sobre tot som un equip implicat i compromès amb el que fem, amb un ampli bagatge fruit del l’activisme feminista, els moviments socials i el món associatiu en general. El nostre model de treball és horitzontal i cooperatiu, donem igual valor a les diferents tasques necessàries per al sosteniment de l’entitat, tant a les visibles com a les invisibles i de cura. Per a nosaltres és molt important la qualitat de la nostra feina, sempre parant atenció en les relacions humanes dins l’equip, l’ambient de treball i la cura personal i de l’altra. Creiem que com a entitat hem de créixer individual i col·lectivament i per això apostem per una gestió positiva de les emocions i dels conflictes.

 

L’equip de Candela som:

SÒCIES

Laia Sanz Bastons

Llicenciada en antropologia social i cultural, també m’he format en producció i gestió cultural, així com en comunicació, àmbits laborals als quals sempre he estat vinculada. Actualment coordino l’àrea de comunicació de Candela, intentant transmetre l’esperit crític, fresc i compromès de l’entitat.

Marta Sales Romero

Sóc educadora social i  llicenciada en antropologia. M’he format en Estudis de Gènere i Feminisme, atenció psicosocial i facilitació de grups. La meva trajectòria professional es mou en l’àmbit de l’educació no formal amb infància, joves, famílies i treball grupal amb dones. Començo a col·laborar a Candela al 2012 i actualment sóc formadora a l’àrea de comunitat educativa, treballo dins del projecte La Lore i coordino els projectes adreçats a dones. En sintonia amb la meva vida personal m’estimula aprendre en el dia a dia i aplicar la perspectiva feminista en les meves tasques professionals així com en la cura de l’equip.

Miriam Aleman Calatayud

Vaig estudiar filosofia a la UAB i treballo a la cooperativa Candela des de l’any 2009. Coordino projectes adreçats a la comunitat educativa. Sóc formadora de tots els públics, comunicadora propera i apassionada de la meva feina, intento aportar sentit de l’humor i una mica de la meva capacitat organitzativa per donar ordre a l’entitat. Defenso molt el potencial transformador i la creativitat dels i de les joves. Compagino la meva feina amb la producció i gestió cultural, de la qual també estic formada per l’Escola EMAV.

Martí Galofré Garreta

Sóc educador i antropòleg. He treballat en l’àmbit de l’educació en el lleure, la inclusió social, el desenvolupament comunitari i la formació associativa. A Candela dinamitzo tallers amb adolescents i joves. Gaudeixo de la criança, m’inspiren els feminismes i em sento compromès amb els moviments de dissidència sexual.

Sílvia Merino i Navalón

Soc educadora social i treballo a Candela des de l’any 2012, principalment en els projectes adreçats a la comunitat educativa, en els àmbits de la pedagogia feminista, la prevenció de les violències masclistes, l’educació afectiva i sexual i la diversitat sexual i de gènere.

Tinc una àmplia trajectòria en el món de l’educació en el lleure, com a monitora i directora, així com en l’acompanyament a infants i joves en risc d’exclusió social.

Crec en la meva feina i gaudeixo de la posada en escena, així com de la reflexió en matèria de gènere i sexualitats.

Selene García Sanagustín

Sóc llicenciada en Filosofia per la UB. La meva trajectòria vital i professional està vinculada activament en el feminisme queer, visibilitzant la diversitat i al mateix temps assenyalant les opressions que es generen de manera sistèmica dins la nostra societat. La meva aposta implica accionar discurs, buscar i oferir estratègies i eines tant per a combatre les diferents opressions com per reconèixer i treballar sobre els propis privilegis.

Tània Seoane Proupin

Vaig estudiar Administració d’Empreses a la UB,  i m’he incorporat a l’equip de Candela a principis del 2018 com a responsable de l’àrea de gestió. M’il·lusiona poder aportar els valors de l’economia feminista a l’entitat, i col·lectivitzar un coneixement que tradicionalment no ha estat associat a les dones. Finalitzant el grau en Psicologia.

TREBALLADORES

Arnau Roig Mora

Doctor en Comunicació i Gènere per la University of Illinois. Treballo com a docent a diverses universitats i escoles catalanes (UPF, UAB, ESCAC). He treballat en el món de la educació en la diversitat de gènere i sexualitat des de 2011. Col·laboro amb la unitat d’igualtat de la UPF on vam crear els primers cursos específics de temàtica LGTBI a la universitat i a més, participo com a investigador al grup critiCC. Faig formacions per formadors i PAS sobre temes de gènere i sexualitat i els meus interessos de recerca van desde la representació de la diversitat, a discursos en la cultura popular sobre diversitat, violència o imatge corporal. L’adolescència em sembla el moment perfecte per posar aquests temes en valor.

Borja Beltrán Nuevo

Soc tècnic en Animació Sociocultural i artista de circ i teatre. Em dedico a la intervenció social, principalment a través de les arts escèniques com a eina de transformació social i creativa.

He treballat en l’educació en l’oci, així com en projectes de circ social i teatre comunitari, en els quals la perspectiva de diversitat de gènere i sexual es troba present de manera transversal.

Actualment formo part de l’equip de comunitat educativa realitzant intervencions en centres educatius, i en el projecte Bandada, un espai per a joves amb gèneres i sexualitats diverses.

Carmen Atienza Del Castillo

Formada com educadora de lleure amb infants i adolescents, especialitzada en l’acompanyament de persones amb diversitat des d’una perspectiva feminista.

Tallerista declarada intento fer arribar els conceptes que expliquem des de l’humor i la proximitat.

Carme Duran Alcaide
Som graduada en Antropologia Social i cultural si xerram de la meva vida acadèmica.

Si ens anem a la meva vida laboral, duc uns quants anys impartint tallers d’autodefensa feminista per a adolescents i dones, i una estoneta formant part de l’equip de Candela dins la comunitat educativa fent intervencions a centres educatius. M’entusiasma fortament la meva vida com a tallerista la major part del meu dia a dia.

Si ens anem a la meva vida personal, he experimentat que la infància i adolescència són etapes de la vida molt importants i des de l’intent d’adulta que som ara, crec que és basic treballar amb als adolescents, escoltar-los, generar noves narratives del mon, i  transformar poc poc els nostres entorns perquè ens sigui possible conviure en espais menys hostils i més igualitaris.
Joana Serrat Garcés

Tinc el grau superior en Integració Social, i la meva vida laboral sempre s’ha desenvolupat en aquest àmbit. Estic vinculada al món del lleure des de ben petita, i és per això que crec en l’educació no formal com una eina transformadora indispensable, sobretot en infants i adolescents.

Maria Tobeña

M’he incorporat a Candela el darrer any. Formo part de l’equip de comunitat educativa, fent intervencions en centres educatius.  He treballat coordinant i duent a terme projectes relacionats amb interculturalitat i gènere, i com a formadora especialitzada  en  diversitat de gènere, sexual, afectiva i de cos. Crec en el potencial transformador de la meva feina i gaudeixo fent-la!

Marta Herreros

Formo part de l’equip de Candela on dinamitzo tallers amb adolescents i joves intentant aportar des de la perspectiva de la tendresa radical. Vaig estudiar llicenciatura en Comunicacions i un postgrau en Relacions Públiques des de llocs que no em representen del tot, la qual cosa em va portar a la recerca del que per a mi era l’essencial de les relacions humanes. Crec profundament en les cures com a eix principal de les relacions. Per tot això, em vaig formar en facilitació de grups des de l’àmbit del Treball de Processos amb perspectiva de gènere i com monitòria i directora d’oci en el temps lliure, la qual cosa m’ha permès aprendre a acompanyar als grups en diversos contextos. A més, faig teatre amb La Guitza, tot això en un intent de continuar coneixent altres maneres de relacionar-nos i de treballar les emocions. Gaudeixo de la vida lenta, de posar-li tendresa a les coses i de les converses amb cor.

Marti Poza Nebot

Soc graduat en ciències polítiques i estic cursant un màster en migracions contemporànies i cohesió social. He treballat en l’àmbit de l’educació en el lleure i en projectes de participació juvenil. Ara a Candela dinamitzo tallers de l’àrea de comunitat educativa.

Crec en l’educació no formal amb infants i joves com una eina de transformació social.

Ainara Beristain
Soc la dissenyadora gràfica de Candela des dels inicis de l’entitat, i d’això ja fa uns 17 anys!.
Aporto la meva creativitat des de la part gràfica, amb imatges, colors i textures des d’una mirada feminista.

limoiura.com

CONSELL DE SÀVIES

Griselda Vilaplana i Bilbao

Vaig estudiar animació sociocultural i després Pedagogia a la Universitat de Barcelona (2002-2006). Els darrers anys m’he format en moviment expressiu i tècniques corporals integratives. Vaig començar treballant al món educatiu amb projectes dirigits a la infància i amb perspectiva comunitària. Tot i que la meva trajectòria, ha estat amb joves com educadora i dinamitzadora d’activitats que fomenten la participació activa i la cohesió social.

Iván Bordetas Jiménez

Vaig començar a treballar a Candela el setembre de 2016. Després d’una petita pausa d’uns mesos vaig tornar a incorporar-me a l’equip de talleristes el setembre de 2018. Ara compagino la feina de formació i sensibilització a l’àrea de comunitat educativa amb joves i infants amb la docència al grau d’Història a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Sara Barrientos Carrasco

Sóc antropòloga i terapeuta d’orientació gestàltica, vaig cursar el 
màster interdisciplinari sobre violència masclista i sóc una de les 
fundadores de la cooperativa Candela. He treballat durant molts anys amb 
joves i a l’actualitat em dedico principalment a la formació i 
l’assessorament de professionals, així com a projectes d’atenció i 
acompanyament a persones LGTBI. També he participat en l’elaboració de 
plans municipals per a la diversitat sexual i de gènere i he treballat a 
la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere.

Xavier Cela Bertran

Antropòleg i educador. Actualment em trobo en la fase final del doctorat sobre masculinitats, joventut i patiment subjectiu. Sóc membre de l’MARC (Medical Anthropology Research Center), professor col·laborador i tutor del Postgrau en Salut mental col·lectiva: dispositius i eines per a l’elaboració de processos participatius en salut mental i del Grau en Educació social de la UOC. He participat en diferents projectes d’investigació i publicacions en el camp de la salut mental i la prevenció de violències masclistes amb joves i participo com a educador i coordinador de projectes en el camp de la salut mental juvenil amb la Cooperativa Aixec SCCL (www.aixec.cat ). He estat cooperativista i formador de la Cooperativa Candela Acció Comunitària i Feminista SCCL des de 2011 fins a 2018 i actualment hi participo com a col·laborador. He participat com a assessor expert de l’últim projecte de creació artística de la companyia Les Impuxibles: Suite Toc núm 6.

Edurne Jiménez Pérez

Sóc sociòloga, educadora en el lleure i investigadora feminista. Coordino l’àrea de formació de professionals, acompanyo joves lgtb+ i assessoro entitats de tot tipus en la incorporació de la perspectiva de gènere feminista al seu dia a dia. Durant molts anys m’he dedicat, a més, al sosteniment estructural de l’entitat coordinant la part de gestió econòmica i administració. Compagino Candela amb la dansa i la improvisació, doncs crec cegament en el seu potencial transformador. M’he format en teoria feminista, interculturalitat, avaluació educativa i metodologies de recerca, i he treballat a projectes i xarxes de recerca (USVreact, GAPWorkSIMReF, GENCPOLIS), així com a docent al grau d’educació social.