L'EQUIP

La cooperativa Candela som un equip de professionals que aglutinem diferents sabers, coneixements i trajectòries. Provenim de disciplines com la sociologia, l’antropologia, la filosofia, les ciències polítiques i l’educació social. Però sobre tot som un equip implicat i compromès amb el que fem, amb un ampli bagatge fruit del l’activisme feminista, els moviments socials i el món associatiu en general. El nostre model de treball és horitzontal i cooperatiu, donem igual valor a les diferents tasques necessàries per al sosteniment de l’entitat, tant a les visibles com a les invisibles i de cura. Per a nosaltres és molt important la qualitat de la nostra feina, sempre parant atenció en les relacions humanes dins l’equip, l’ambient de treball i la cura personal i de l’altra. Creiem que com a entitat hem de créixer individual i col·lectivament i per això apostem per una gestió positiva de les emocions i dels conflictes.

 

L’equip de Candela som:

SÒCIES

Borja Beltrán Nuevo

Soc tècnic en Animació Sociocultural i artista de circ i teatre. Em dedico a la intervenció social, principalment a través de les arts escèniques com a eina de transformació social i creativa.

He treballat en l’educació en l’oci, així com en projectes de circ social i teatre comunitari, en els quals la perspectiva de diversitat de gènere i sexual es troba present de manera transversal.

Actualment formo part de l’equip de comunitat educativa realitzant intervencions en centres educatius, i en el projecte Bandada, un espai per a joves amb gèneres i sexualitats diverses.

Carmen Atienza Del Castillo

Formada com educadora de lleure amb infants i adolescents, especialitzada en l’acompanyament de persones amb diversitat des d’una perspectiva feminista.

Tallerista declarada intento fer arribar els conceptes que expliquem des de l’humor i la proximitat.

Laia Sanz Bastons

Llicenciada en antropologia social i cultural, també m’he format en producció i gestió cultural, així com en comunicació, àmbits laborals als quals sempre he estat vinculada. Actualment coordino l’àrea de comunicació de Candela, intentant transmetre l’esperit crític, fresc i compromès de l’entitat.

Marta Herreros

Formo part de l’equip de Candela on dinamitzo tallers amb adolescents i joves intentant aportar des de la perspectiva de la tendresa radical. Vaig estudiar llicenciatura en Comunicacions i un postgrau en Relacions Públiques des de llocs que no em representen del tot, la qual cosa em va portar a la recerca del que per a mi era l’essencial de les relacions humanes. Crec profundament en les cures com a eix principal de les relacions. Per tot això, em vaig formar en facilitació de grups des de l’àmbit del Treball de Processos amb perspectiva de gènere i com monitòria i directora d’oci en el temps lliure, la qual cosa m’ha permès aprendre a acompanyar als grups en diversos contextos. A més, faig teatre amb La Guitza, tot això en un intent de continuar coneixent altres maneres de relacionar-nos i de treballar les emocions. Gaudeixo de la vida lenta, de posar-li tendresa a les coses i de les converses amb cor.

Martí Galofré Garreta

Sóc educador i antropòleg. He treballat en l’àmbit de l’educació en el lleure, la inclusió social, el desenvolupament comunitari i la formació associativa. A Candela dinamitzo tallers amb adolescents i joves. Gaudeixo de la criança, m’inspiren els feminismes i em sento compromès amb els moviments de dissidència sexual.

Marti Poza Nebot

Soc graduat en ciències polítiques i estic cursant un màster en migracions contemporànies i cohesió social. He treballat en l’àmbit de l’educació en el lleure i en projectes de participació juvenil. Ara a Candela dinamitzo tallers de l’àrea de comunitat educativa.

Crec en l’educació no formal amb infants i joves com una eina de transformació social.

Miriam Aleman Calatayud

Vaig estudiar filosofia a la UAB i treballo a la cooperativa Candela des de l’any 2009. Coordino projectes adreçats a la comunitat educativa. Sóc formadora de tots els públics, comunicadora propera i apassionada de la meva feina, intento aportar sentit de l’humor i una mica de la meva capacitat organitzativa per donar ordre a l’entitat. Defenso molt el potencial transformador i la creativitat dels i de les joves. Compagino la meva feina amb la producció i gestió cultural, de la qual també estic formada per l’Escola EMAV.

Sílvia Merino i Navalón

Soc educadora social i treballo a Candela des de l’any 2012, principalment en els projectes adreçats a la comunitat educativa, en els àmbits de la pedagogia feminista, la prevenció de les violències masclistes, l’educació afectiva i sexual i la diversitat sexual i de gènere.

Tinc una àmplia trajectòria en el món de l’educació en el lleure, com a monitora i directora, així com en l’acompanyament a infants i joves en risc d’exclusió social.

Crec en la meva feina i gaudeixo de la posada en escena, així com de la reflexió en matèria de gènere i sexualitats.

Selene García Sanagustín

Sóc llicenciada en Filosofia per la UB. La meva trajectòria vital i professional està vinculada activament en el feminisme queer, visibilitzant la diversitat i al mateix temps assenyalant les opressions que es generen de manera sistèmica dins la nostra societat. La meva aposta implica accionar discurs, buscar i oferir estratègies i eines tant per a combatre les diferents opressions com per reconèixer i treballar sobre els propis privilegis.

Tània Seoane Proupin

Vaig estudiar Administració d’Empreses a la UB,  i m’he incorporat a l’equip de Candela a principis del 2018 com a responsable de l’àrea de gestió. M’il·lusiona poder aportar els valors de l’economia feminista a l’entitat, i col·lectivitzar un coneixement que tradicionalment no ha estat associat a les dones. Finalitzant el grau en Psicologia.

TREBALLADORES

Ainara Beristain
Soc la dissenyadora gràfica de Candela des dels inicis de l’entitat, i d’això ja fa uns 17 anys!.
Aporto la meva creativitat des de la part gràfica, amb imatges, colors i textures des d’una mirada feminista.

limoiura.com

Arnau Roig Mora

Doctor en Comunicació i Gènere per la University of Illinois. Treballo com a docent a diverses universitats i escoles catalanes (UPF, UAB, ESCAC). He treballat en el món de la educació en la diversitat de gènere i sexualitat des de 2011. Col·laboro amb la unitat d’igualtat de la UPF on vam crear els primers cursos específics de temàtica LGTBI a la universitat i a més, participo com a investigador al grup critiCC. Faig formacions per formadors i PAS sobre temes de gènere i sexualitat i els meus interessos de recerca van desde la representació de la diversitat, a discursos en la cultura popular sobre diversitat, violència o imatge corporal. L’adolescència em sembla el moment perfecte per posar aquests temes en valor.

Hafida Laha

Soc graduada com a tècnica d’igualtat del grau d’Estudis Socioculturals de Gènere i com a interventora psicosocial del màster d’Investigació i intervenció psicosocial. També m’agrada el món de la psicologia així que em trobo en procés d’aprenentatge. La meva trajectòria laboral s’està desenvolupant en gran part en l’acompanyament a joves i adults/es en diferents temàtiques relatives a la lluita feminista i antiracista, com és l’acompanyament en el procés de recuperació de dones i infants que han patit violència masclista o l’impuls de la integració social dels joves migrats no acompanyats. Com a tallerista de Candela el meu objectiu és fer arribar els coneixements feministes diversos aplicant una perspectiva antiracista que permeti incloure i visibilitzar l’existència i l’experiència de totes aquelles identitats dissidents d’altres ètnies dins la societat blanca europea.”

Maio Serrasolsas Moreno
Sóc integradora social, i he treballat entorn a la sexualitat, la creació artística i el lleure. M’encanta estar colze a colze amb infants i joves, acompanyant des d’una perspectiva feminista i vetllant per deixar l’adultisme en hacke. Crec plenament en el potencial transformador de les adolescents, en el llenguatge pròxim, en el joc, i en la mirada i la cura de les meves companyes de Candela.
Maria Tobeña

M’he incorporat a Candela el darrer any. Formo part de l’equip de comunitat educativa, fent intervencions en centres educatius.  He treballat coordinant i duent a terme projectes relacionats amb interculturalitat i gènere, i com a formadora especialitzada  en  diversitat de gènere, sexual, afectiva i de cos. Crec en el potencial transformador de la meva feina i gaudeixo fent-la!

Mío García González
Monitor de lleure del projecte Bandada. Des del 2010 estic entre allò artístic i allò social intentant aportar alguna cosa. He treballat amb molts grups diferents, sobretot amb persones amb diversitat funcional i en risc d’exclusió social, la majoria joves. Com a persona trans no-binària, poder treballar en un projecte com Bandada és quasi terapèutic. Soc del perfil de les mil dinàmiques; m’és fàcil, partint de l’experiència i la imaginació, treure activitats orientades a una finalitat concreta. I a partir d’aquí, que flueixi l’energia.

 

Patricia Carmona
Diplomada en Educació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona. Fundadora del col·lectiu de dansa-teatre Liant la Barata, un grup de dansa de persones amb corporalitats dissidents creant sempre des d’una perspectiva per la visibilització de les cuerpas diverses i de la diversitat humanoide. Activista de les aliances trans-feministes de les persones amb diversitat funcional, participant activament en diferents projectes on es visibilitza la sexualitat dels cossos que no encaixen en els paràmetres de normalitat corporal.
Promotora del projecte EL TEU COS, EL TEU CAMP DE PLAER on es promouen els drets sexuals i reproductius de les persones amb diversitat funcional. Aquest projecte va ser guanyador del Premi 8M Maria Aurélia Capmany 2023. I actualment, també formo part de l’equip de comunitat educativa de Candela donant tallers a infància i adolescència. M’apassiona pensar a construir un món més amable i habitable per a totis i això només és possible des d’una educació inclusiva on es posi en el centre la diversitat com a valor.

 

Verónica Ascoy Quispitongo

Soc tècnica en Administració i Finances i treballo a Candela des de principis del 2023 com a suport per a l’àrea de gestió i administració. M’il·lusiona formar part d’un equip amb el qual comparteixo valors, poder aportar els meus coneixements i alhora seguir aprenent en una entitat que des de la perspectiva feminista contribueix a superar els reptes que enfrontem com a societat. Actualment finalitzant el grau d’Administració i Direcció d’empreses.

ANTIGUES SÒCIES QUE ENS ACOMPANYEN

Edurne Jiménez Pérez

Soc sociòloga i investigadora feminista especialitzada en prevenció de violències masclistes i diversitats. M’he format en estudis de gènere, teoria feminista, interculturalitat, avaluació educativa i metodologies de recerca feminista, i he treballat a projectes i xarxes de recerca (USVreact, GAPWorkSIMReF, GENCPOLIS), així com a docent al grau d’educació social. Durant catorze anys vaig formar part de l’equip de Candela, coordinant l’àrea de formació de professionals, acompanyant joves lgtbq+, assessorant entitats i projectes i escrivint materials. Ha estat una de les experiències més nutritives i apassionants de la meva vida! Actualment continuo treballant en el mateix camp, ara des de l’administració pública i la consultoria independent.

Griselda Vilaplana i Bilbao

Vaig estudiar animació sociocultural i després Pedagogia a la Universitat de Barcelona (2002-2006). Els darrers anys m’he format en moviment expressiu i tècniques corporals integratives. Vaig començar treballant al món educatiu amb projectes dirigits a la infància i amb perspectiva comunitària. Tot i que la meva trajectòria, ha estat amb joves com educadora i dinamitzadora d’activitats que fomenten la participació activa i la cohesió social.

Iván Bordetas Jiménez

Vaig començar a treballar a Candela el setembre de 2016. Després d’una petita pausa d’uns mesos vaig tornar a incorporar-me a l’equip de talleristes el setembre de 2018. Ara compagino la feina de formació i sensibilització a l’àrea de comunitat educativa amb joves i infants amb la docència al grau d’Història a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Marta Sales Romero

Soc educadora social i llicenciada en antropologia. M’he format en Estudis de Gènere i Feminisme, atenció psicosocial i facilitació de grups. La meva trajectòria professional es mou en l’àmbit de l’educació no formal amb infància, joves, famílies, treball grupal amb dones i formació a professionals. Començo a col·laborar a Candela el 2012 i finalitzo aquesta etapa laboral el 2023 enduent-me els majors aprenentatges professionals, d’equip i gestió col·lectiva.

Sara Barrientos Carrasco

Sóc antropòloga i terapeuta d’orientació gestàltica, vaig cursar el 
màster interdisciplinari sobre violència masclista i sóc una de les 
fundadores de la cooperativa Candela. He treballat durant molts anys amb 
joves i a l’actualitat em dedico principalment a la formació i 
l’assessorament de professionals, així com a projectes d’atenció i 
acompanyament a persones LGTBI. També he participat en l’elaboració de 
plans municipals per a la diversitat sexual i de gènere i he treballat a 
la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere.

Xavier Cela Bertran

Antropòleg i educador. Actualment em trobo en la fase final del doctorat sobre masculinitats, joventut i patiment subjectiu. Sóc membre de l’MARC (Medical Anthropology Research Center), professor col·laborador i tutor del Postgrau en Salut mental col·lectiva: dispositius i eines per a l’elaboració de processos participatius en salut mental i del Grau en Educació social de la UOC. He participat en diferents projectes d’investigació i publicacions en el camp de la salut mental i la prevenció de violències masclistes amb joves i participo com a educador i coordinador de projectes en el camp de la salut mental juvenil amb la Cooperativa Aixec SCCL (www.aixec.cat ). He estat cooperativista i formador de la Cooperativa Candela Acció Comunitària i Feminista SCCL des de 2011 fins a 2018 i actualment hi participo com a col·laborador. He participat com a assessor expert de l’últim projecte de creació artística de la companyia Les Impuxibles: Suite Toc núm 6.