FAMÍLIES

A l’hora d’educar en l’equitat, prevenir les violències de gènere i generar referents positius, les famílies tenen un paper fonamental. En la majoria dels casos les famílies s’impliquen de manera activa en l’educació de fills i filles buscant el millor per ells/es, però moltes vegades manquen eines per saber com fer-ho de la millor manera; com hem de parlar de sexualitat i de relacions amb els nostres fills i les nostres filles? Què podem fer per prevenir les relacions abusives? Com podem actuar de referents positius? Com educar amb la perspectiva de la coeducació? Quins jocs escollir? De quina manera podem educar en el valor de la diversitat i acompanyar de manera respectuosa a les nostres filles i als nostres fills? A continuació us proposem un seguit de formacions i tallers dirigits a mares, pares i famílies que poden ajudar a respondre algunes d’aquestes preguntes a partir de generar un espai de trobada on compartir dubtes, reflexions i propostes.

 

Prevenció de violències de gènere per a famílies 

Sensibilitzar mares i pares vers la violència de gènere i com acompanyar als fills i filles.
Més informació:

Ni prínceps blaus ni princeses promeses:
Coeduació per a famílies d’infantil i primària. 

Reflexionarem sobre com educar d’una manera respectuosa i lliure d’estereotips, per contribuir a l’educació no sexista dels més petits i de les més petites de la casa.
Més informació:

Famílies 2.0.
A la xarxa sense por!

Parlarem com les xarxes han perpetuat i modificat algunes formes de violència .
Més informació:

Famílies sense armaris:
com acollir la diversitat sexual i de gènere dels nostres fills i de les nostres filles.

Com podem incloure la diversitat sexual en el si de la família per educar els nostres fills i les nostres filles des del respecte i el suport.
Més informació:

Prevenció del bullying

Aquest taller pretén ser un espai on les famílies de nens i nens de primària reflexionin de manera conjunta sobre el bullying i el ciberbullying.
Més informació:

Bullying i adolescencia

Com podem detectar una situació de bullying? De quina manera les famílies podem participar perquè no es produeixen aquest tipus de discriminacions entre adolescents?
Més informació: