FAMÍLIES

A l’hora d’educar en l’equitat, prevenir les violències de gènere i generar referents positius, les famílies tenen un paper fonamental. En la majoria dels casos les famílies s’impliquen de manera activa en l’educació de fills i filles buscant el millor per ells/es, però moltes vegades manquen eines per saber com fer-ho de la millor manera; com hem de parlar de sexualitat i de relacions amb els nostres fills i les nostres filles? Què podem fer per prevenir les relacions abusives? Com podem actuar de referents positius? Com educar amb la perspectiva de la coeducació? Quins jocs escollir? De quina manera podem educar en el valor de la diversitat i acompanyar de manera respectuosa a les nostres filles i als nostres fills? A continuació us proposem un seguit de formacions i tallers dirigits a mares, pares i famílies que poden ajudar a respondre algunes d’aquestes preguntes a partir de generar un espai de trobada on compartir dubtes, reflexions i propostes.

 

FAMÍLIES D’INFANTS

Ni prínceps blaus ni princeses promeses:
Coeduació per a famílies d’infantil i primària.

Reflexionarem sobre com educar d’una manera respectuosa i lliure d’estereotips, per contribuir en l’educació no sexista de les persones petites de la casa.
Més informació:

Fem fora el Bullying!
Prevenció del bullying

 Aquest taller pretén ser un espai on les famílies de la gent petita reflexionin de manera conjunta sobre el bullying i el ciberbullying.
Més informació:

FAMÍLIES DE JOVES

Prevenció de violències de gènere per a famílies 

Sensibilitzar mares i pares vers la violència de gènere i com acompanyar a la gent jove de casa.
Més informació:

Bullying i adolescència

Com podem detectar una situació de bullying? De quina manera les famílies podem participar perquè no es produeixen aquest tipus de discriminacions entre les persones adolescents?
Més informació:

El dret al plaer

Acompanyant les sexualitats diverses de la gent jove.
Més informació:

Famílies sense armaris:
com acollir la diversitat sexual i de gènere dels nostres fills i de les nostres filles.

Com podem incloure la diversitat sexual en el si de la família per educar la nostra gent jove des del respecte i el suport.
Més informació:

Si no t’haguessis fet la foto!
Prevenció de les violències sexuals i el sexpreading a l’adolescència

La intenció d’aquest taller és generar un espai de confiança on poder compartir dubtes, inquietuds, experiències i recursos que se’ns plantegen a l’hora d’encarar la prevenció de les violències sexuals amb la gent jove.
Més informació: