SECUNDÀRIA

Les professionals que treballen amb infants i joves tenen un gran potencial transformador. Per això oferim cursos teòric-pràctics amb metodologies participatives i vivencials que serveixen per millorar la seva pràctica educativa.

Els continguts i durada dels cursos s’adapten a les necessitats d’aprofundiment de cada grup i es poden complementar amb sessions d’assessorament i acompanyament en l’acció educativa. A més adaptem les formacions al format virtual en cas que sigui necessari per motius sanitaris.

COM PORTEM EL FEMINISME A LES AULES DE SECUNDÀRIA?

Vols portar el feminisme al teu grup de joves però et costa enfocar el tema? Sents que amb les noies sol funcionar però no saps què fer amb els nois? No acabes de tenir clar si com vesteixen i s’expressen les noies és empoderament o fruit del patriarcat? Et passa que tens la classe o el grup de joves molt polaritzat en aquests temes? Pateixes a l’hora de nomenar les dissidències sexuals al teu grup, et falten les paraules, et fa por fer-ho malament o inclús no entens per què calen tantes etiquetes? Creus que això del feminisme és important però tu no pots treballar-ho realment perquè el teu grup és molt divers culturalment i això és un impediment? Aquestes preguntes i moltes d’altres tindran cabuda en aquest curs anual que preparem a Candela, on compartirem, no només un bon marc teòric aplicat sinó també dinàmiques, eines, recursos i debats actuals al voltant del feminisme i l’adolescència.

Més informació:

TRANSGREDINT LES NORMES DEL JOC
Gènere, amor i violències masclistes

On trobem les arrels de les desigualtats i les violències de gènere? Quines manifestacions trobem actualment entre la gent jove? Són els joves d’avui dia més masclistes i reprodueixen més violència? Després de contestar aquestes preguntes compartirem eines per a la seva prevenció i detecció des dels nostres espais de treball en el camp de la intervenció social.

Més informació:

L’ARMARI PELS ABRICS
Acompanyant la diversitat sexual i de gènere amb joves

Aquesta formació vol potenciar la integració de la diversitat afectiu-sexual i de gènere en la tasca educativa, generant un ambient possibilitador i de suport pel conjunt d’infants i joves en la seva diversitat. També capacitarem als i les professionals per donar resposta a discriminacions i violències LGBTfòbiques, un fenomen complex que sovint es veu agreujat per la manca d’eines de les famílies i els/les professionals.

Més informació:

SI NO T’HAGUESSIS FET LA FOTO
Prevenció de les violències sexuals amb l’adolescència

Les violències sexuals estan en el focus d’atenció de la nostra societat. Convidarem a la reflexió i l’anàlisi de les violències sexuals que més poden afectar a les persones joves, posant especial atenció a l’enviament de fotografies de caràcter sexual sense consentiment (sexpreading). Des d’un punt de vista empoderador i una visió positiva de la sexualitat, buscarem estratègies col·lectives per sumar-nos a la construcció de sexualitats basades en el respecte i la llibertat.

Més informació:

TABU, PERILL O PORNO?
Cap a una educació sexual feminista!

Oferim el marc i les eines per fer possible una educació sexual integral que acompanyi la gent jove en la vivència plena i enriquidora de la seva sexualitat. Trencarem tabús, desmuntarem mites i anirem més enllà dels clàssics mètodes anticonceptius i de la sexualitat entesa com a perill per a prioritzar la sexualitat com a recerca del plaer i la cura, contribuint a la prevenció de les violències masclistes i la LGTBIfòbia tan presents encara a dia d’avui.

Més informació:

A CLASSE ENS CUIDEM!
Prevenció i abordatge de l’assetjament escolar a secundària

La violència en contextos educatius és un símptoma d’un problema social sistèmic més ampli, al que l’institut intenta donar resposta, i cal partir del reconeixement del gran repte que això suposa. En aquesta formació veurem el funcionament i dinàmica de l’assetjament escolar, així com formes de prevenció i abordatge des de la mirada restaurativa. 

Més informació:

I TU QUÈ FARIES?
Prevenció i abordatge de les violències sexuals en l’àmbit educatiu

Les violències sexuals estan en el focus d’atenció de la nostra societat. Convidarem a la reflexió i l’anàlisi de les violències sexuals que més poden afectar a les persones joves, posant especial atenció aquelles que es donen en l’àmbit educatiu. Des d’un punt de vista empoderador i una visió positiva de la sexualitat, buscarem estratègies col·lectives per sumar-nos a la construcció de sexualitats basades en el respecte i la llibertat.

Més informació:

Si vols un curs o acompanyament a mida, no dubtis en escriure’ns a info@candela.cat